



# Improving teacher education for applied learning in the field of vocational education

## (ITE-VET)

574124-ЕРР-1-2016-1-DE-ЕРРКА2-СВНЕ-ЈР

1<sup>st</sup> Seminar for teachers

Kyiv (Ukraine) 29 May – 01 June 2017



Co-funded by the Erasmus+ Programme of the European Union



Monday, 29/05/2017			
	Arrival of the participants		
20:00	Common dinner, discussion and friendly talk		

09:30 10:00	Registration of the participants (30 min)	KNEU Library
10:00 10:30	Official welcoming Prof. Viktor Chuzhykov Vice-rector of KNEU (30 min)	KNEU Library
10:30 11:30	Presentation: Becoming a vocational teacher in Germany Prof. Thomas Deißinger, (University of Konstanz) (60 min)	KNEU Library
11:30 12:00	Coffee break	KNEU Library
12:00 13:00	Presentation: Prof. Josef Aff (Vienna University of Economics and Business) (60 min)	KNEU Library
13:00 14:30	Business Lunch	



	Work in group 1:	
14:30 15:00	Motivation in the field of vocational	KNEU Library
	education and training	
	Fernando Marhuenda-Fluixá	
	(University of Valencia)	
	(1 hour 30 min)	
	Work in group 2:	
14:30 15:00	Policies of cultural diversity and education in the public space	KNEU Library
	Joan Antoni Aparisi Romero (University of Valencia)	
	(1 hour 30 min)	
15:00 15:30	Coffee break	KNEU Library
15:30 17:00	Work in group 1:	KNEU Library
	Motivation in the field of vocational education and training	
	Fernando Marhuenda-Fluixá (University of Valencia)	
	(1 hour 30 min)	
15:30 17:00	Work in group 2:	KNEU Library
	Policies of cultural diversity and education in the public space	
	Joan Antoni Aparisi Romero	
	(University of Valencia)	
	(1 hour 30 min)	
From 17:00	Leisure time	

## Wednesday, 31/05/2017



	Work in group 1:	
09:30 11:00	Policies of cultural diversity and education in the public space	KNEU Library
	Joan Antoni Aparisi Romero (University of Valencia)	
	(1 hour 30 min)	
09:30 11:00	Work in group 2:	
	Motivation in the field of vocational education and training	KNEU Library
	Fernando Marhuenda-Fluixá (University of Valencia)	
	(1 hour 30 min)	
11:00 11:30	Coffee break	KNEU Library
11:30	Work in group 1:	
13:00	Policies of cultural diversity and education in the public space	KNEU Library
	Joan Antoni Aparisi Romero	
	(University of Valencia)	
	(1 hour 30 min)	
11:30	Work in group 2:	KNEU Library
13:00	Motivation in the field of vocational education and training	
	Fernando Marhuenda-Fluixá	
	(University of Valencia)	
	(1 hour 30 min)	
13:00 14:30	Business Lunch	
14:30 15:30	Cash payment of expenses	KNEU Library
	(60 min)	



#### Thursday, 01/06/2017

Departure

#### **Objectives of the meeting**

- Learning about becoming vocational teacher education in Germany
- Learning about becoming vocational teacher education in Austria
- Focusing motivation in the field of VET
- Learning about policies of cultural diversity and education in the public space
- Discussing coordination issues

Co-funded by the Erasmus+ Programme of the European Union

